Dakar Etappe 6 - Antofagasta / Iquique

09-01-2015 Iquique
Dakar Etappe 6Na wat nagelbijten aan het eind van de proef en een wapje naar Mirjam (HT) kwam dan toch het verlossende woord. Gefinisht!!!! Op plek 96 sloot Jeroen zijn zesde etappe af en kan hij gaan genieten van een dag rust. Hij heeft die ook echt nodig want hij klonk heel erg vermoeid aan de telefoon. Zo heb ik hem in de afgelopen dagen eigenlijk geen enkele keer gehoord. Er was geen bereik in het bivak dus hij belde met de satelliettelefoon. Daardoor werd het niet echt een lang gesprek want die telefoon is er eigenlijk voor noodgevallen.

Doodmoe dus van een hele zware dag waar hij weinig plezier aan beleefde. Weer heel veel feshfesh en waypoints die ergens boven op de bergen lagen. Door die bloembak (what’s in a name) was het bijna niet mogelijk om naar boven te rijden en dat kostte heel veel kracht. Omdat hij achter in het veld rijdt, is het allemaal al lekker omgewoeld en dat maakt het er niet beter op. Het leek wel of er helemaal geen noppen meer op de band zaten. Na de neutralisatie tussen beide proeven ging het weer los. Nog meer poeder, én poeder, én poeder, enfin erg lastig dus.

Nog even doorzetten tot de finish!

Na de laatste tankstop kwam er nog een hele zware duinenpartij. Hij reed samen met de mannen van het Basteam en ze zaten op een gegeven moment in de verkeerde canyon. Dan moet je weer een stuk terug en ook gaan zoeken naar het juiste pad. Gelukkig vonden ze dat redelijk snel en hebben ze hun weg weer vervolgd.

Na de finish was er nog een kleine verbinding maar die bleek ff langer omdat er in het stadje een heus podium was gebouwd waar ze overheen moesten. Dit om de inwoners een bijzondere dag te bezorgen na alle ellende van de aardbeving vorig jaar. De foto onderaan laat zien hoe druk het daar was maar Jeroen werd er niet blij van. Hij wou gewoon naar het bivak. Verder kon hij niet zoveel over deze etappe te vertellen. We hebben het gesprek daarna snel beëindigd want ik hoorde wel dat hij eigenlijk uitgeblust was.

Jeroen van Daele, Bas Nijen Twilhaar en Jasper RiezebosWaar over spraken zij? ‘t Was over ………….. Topoverleg in de Atacama: Jeroen, Bas Nijen Twilhaar en Jasper Riezebos, wat een prachtig stel!

Tovershakes, massage en nu even lekker uitrusten!

Tien minuten later gaat ineens opnieuw de telefoon en ja hoor, Jeroen op zijn eigen telefoon. Hij klonk al een stuk beter (tovershakes om weer bij te komen werken dus echt). Hij ging lekker douchen en dan een afspraak maken bij de masseurs want alles doet zeer. Ha, dan is het wel erg hoor, want normaal zou hij dat noooooooit doen. Wel fijn om het horen dat hij beter klonk want laten we vooral niet vergeten wat een prestatie het is tot nu toe. Van te voren hebben we tegen elkaar gezegd hoe fantastisch het zou zijn als hij de rustdag zou halen en nu is het zover. Begrijp me goed, het wordt nog megazwaar de komende week maar dit is wel een enorme opsteker. Ben zo trots op hem.

Enne, ik denk dat Daan en ik zo langzamerhand ons tasje maar gaan inpakken voor een flitsbezoek Buenos Aires...

Iquique - Rustdag Dakar

Etappeverslagen Dakar

Na elke Dakar etappe wordt er hier zo snel mogelijk een verslag geplaatst waarin u leest hoe de etappe voor mij is verlopen.

Lees verder..

Etappes Dakar 2015

De rijders en teams zullen meer dan 9.000 kilometer moeten afleggen om heelhuids terug te keren naar Buenos Aires. Zie hier het overzicht van de Dakar 2015 Etappes.

Lees verder..

Jeroen van Daele

In 2015 maak ik met de motor mijn debuut in de Dakar Rally. Gelukkig heb ik al enige ervaring met rally's. Wilt u meer weten over mij en mijn voorbereiding voor de Dakar?

Lees verder..

Sponsor "Jeroen naar Dakar"

Zonder sponsors geen Dakar! Wilt u sponsor worden van mijn Dakar 2015 avontuur op de motor? U krijgt er een hoop voor terug, alvast bedankt!

Lees verder..