Dakar Etappe 5 - Copiapo / Antofagasta

09-01-2015 Antofagasta
Interview Jeroen van Daele - RTL GP“Naar de klote” dat is toch wel de quote van de dag gewordenâ˜ș. Wat ziet ie eruit hier zeg, direct na de finish van de special na de 4e etappe. Maar goed, binnen is binnen toch? Grappig al die fotograferende mannen op de achtergrond. Het was overigens wel weer een leuk interview van RTL GP, onze Jeroen begint een ware BN'er te worden!

Hij zal er vandaag echt niet netter uitgezien hebben toen hij het bivak in reed want het was weer heeeeeeel veel stof happen en heeeeeel veel feshfesh. Niet echt zijn ding maar goed, je moet er wel doorheen. Gelukkig stond er veel wind en trok het stof meestal snel op als hij ingehaald werd.

Het was een etappe die door alle deelnemers samen gereden werd; motor, auto en truck. Dan weet je van te voren dat het een stuk lastiger wordt met veel passeerbewegingen en een rinkelende sentinel. Ongeveer bij km 230 was de tankstop en dan is er een verplichte neutralisatie van een kwartier. De eerste auto’s kwamen hem toen al achterop en dat is niet fijn maar goed, zoals gezegd, door de wind viel het stof dan nog mee. Op een gegeven moment liep hij de beide Caspers en Bas achterop maar besloot toch maar om daar niet in te halen vanwege het stof. Hij zag ze ook net voor hem finishen. Dat is ook wel te zien in de uitslagen want daar staat Jeroen geklemd tussen de Caspers op een 99e plaats, geestig. Hij klonk moe maar wel heel opgetogen. Tijdens ons gesprek kwam Jasper Riezebos er nog even bij en werd er flink gedold over de scores. Overigens, die Caspers hadden nog wel een dingetje want de organisatie gaf ineens aan dat ze opgegeven hadden. Heel vaag. Gelukkig hebben de mannen er zelf niets van meegekregen en zijn ze gewoon blijven rijden.

Dakar Etappe 5

Jeroen moest het laatste stuk wel doorbijten en raakte bij de tweede controle een beetje in paniek want hij dacht dat hij in totaal ong. 520 km moest rijden en vroeg de controleur om benzine. Dat is natuurlijk een van de angsten van een rijder, dat hij net niet genoeg benzine heeft. Kijk maar naar Senn van Basel, die is er op die manier uitgegaan. Ik las ergens op het net dat de Eerste wet van Dakar is: eten als je eten kan, drinken als je drinken kan en tanken als je tanken kan. Enfin, paniek om niks wat het was nog maar 30 km naar de finish van de proef en hij haalde het makkelijk. Waarschijnlijk heeft hij in zijn enthousiasme per ongeluk de verbinding naar het bivak meegerekend.

Het was een bijzonder leeg woestijngebied, echt Atacama. Iets groezeliger dan bijv. de Sahara maar wel majestueus. Je bent dan wel behoorlijk alleen in zo’n immens landschap.

Een dagje Dakar rust zou lekker zijn

Hij is toch nog een keer gevallen maar niet ernstig. In de tweede etappe heeft hij bij zijn tweede val een gekneusd ribbetje opgelopen en dat speelt hem soms parten. Vooral bij het springen over een slootje of van een richel af moet je de motor iets oppakken en dan voelt hij het. De motor kuchelt inmiddels wel een beetje vanwege de warmte. Maar goed, elke morgen staat er een fantastisch schone motor klaar met nieuwe bandjes en alles weer helemaal in orde. Dat is wel een heel fijn gevoel. Slapen ging vannacht beter maar ontbijten blijft een lastig iets. Hij probeert het wel elke keer maar het gaat echt niet van harte.

Gedurende de dag zorgt hij wel goed voor zichzelf maar hij begint een ietsiepietsie in te leveren. Gelukkig kan hij heel goed eten als hij weer in het bivak is en dat maakt een hoop goed. Enfin, douchen, eten, bijpraten en roadbook kleuren en dan maar weer slapen. Hij kijkt echt uit naar de rustdag, dus nog één dag knallen en dan is er verdiende rust.

Etappe 6 - Nog 1 dag knallen en dan..

Morgen gaat de etappe van Antofagasta naar Iquique. Helaas is het eind van de special niet aan de voet van dat enorme duin maar iemand heeft bedacht dat dat midden in het stadje moet zijn. Rare jongens die Chilenen. Nou heb ik wel ergens iets gelezen over de tweede finish in Iquique als ze terugkomen uit Bolivia dus daar heb ik dan maar even mijn hoop op gevestigd. Het zou toch wel jammer zijn als hij die enorme berg niet af kan rijden. Zo vaak issie tenslotte niet in Chili………

De etappe gaat van Antofagasta naar Iquique en is in totaal 688 km lang met daarin twee specials en drie verbindingsstukken. Eerst een aanrijverbinding van 322 km en de eerste proef van 69 km; daarna een tussenverbinding van 22 km en weer een proef van 227 km, gevolgd door de laatste verbinding naar het bivak van 48 km. Zie het kaartje hieronder. En weer geldt: so far, so good!!
Dakar Etappe 6
 

Etappeverslagen Dakar

Na elke Dakar etappe wordt er hier zo snel mogelijk een verslag geplaatst waarin u leest hoe de etappe voor mij is verlopen.

Lees verder..

Etappes Dakar 2015

De rijders en teams zullen meer dan 9.000 kilometer moeten afleggen om heelhuids terug te keren naar Buenos Aires. Zie hier het overzicht van de Dakar 2015 Etappes.

Lees verder..

Jeroen van Daele

In 2015 maak ik met de motor mijn debuut in de Dakar Rally. Gelukkig heb ik al enige ervaring met rally's. Wilt u meer weten over mij en mijn voorbereiding voor de Dakar?

Lees verder..

Mijn Motor & Team

Tijdens de Dakar rij ik op een HT- Rallyraid geprepareerde HONDA, mijn serviceteam tijdens de Dakar 2015 is tevens HT-Rallyraid en zeer ervaren team met bewezen goede service.

Lees verder..