Road to Dakar - Dag 2

02-01-2015 - Buenos Aires
De afgelopen twee dagen hebben in het teken gestaan van voorbereiding, laatste hand leggen aan en testrondjes rijden.

Na aankomst zijn Jeroen en Mart (de rijder uit Estland) naar het hotel gegaan. Henk, Gerwin en Martin zijn direct doorgereden naar de haven om de motoren op te gaan halen. De vrachtwagen was gelukkig al door een bevriende chauffeur naar het servicepark Technopolis gereden. Het was kennelijk een drukke bedoening bij het vliegveld want Jeroen en Mart konden geen taxi vinden. Nou is het normaal gesproken best lastig maar niet in Buenos Aires tijdens de aanloop naar de Dakarrally. De Argentijnen zijn helemaal maf van Dakar en alles wat ook maar een beetje riekt naar de rally kan rekenen op alle steun. Zo ook de mannen, ze zijn uiteindelijk door een enthousiaste familie in een personenauto gepropt en deze heeft Jeroen en Mart keurig afgeleverd bij het hotel. Geweldig!

Oud en nieuw in Buenos Aires

Oud en nieuw in BA is niet zo bijzonder maar ze belanden met zijn allen op een feestje van het Maxxis Super B Dakarteam (O.a. Tim & Tom Coronel) dat voor het gemak een heel café had bezet. Het werd natuurlijk een dolle boel daar maar Jeroen is toch eerder weggegaan, jetlag en nervositeit eisten hun tol.

Jeroen van Daele - Bivouac

Na een onrustige nacht met uiteindelijk toch een slaappilletje zijn ze vol goede moed begonnen aan de voorbereiding van de motor. Dat geeft altijd wel wat stress want kleine dingetjes hou je altijd….. Gerwin is de steun en toeverlaat van Jeroen en nadat alles weer netjes op zijn plaats zat, kon er proefgereden worden. Ha, dat is ook een heel avontuur want als een ware held werd Jeroen onderweg toegejuicht; weet niet of ze zijn handtekening wilden maar dat komt vast nog wel. Hij heeft de motor maar snel weer in het bivouac gezet want een ongeluk is op deze manier zo gemaakt.

Ontbijten met Marc Coma

Dakar - Marc Coma

Vanmorgen was er een ontbijt, speciaal voor de debutanten, met Marc Coma. Hij heeft de Dakar al heel vaak gewonnen en wilde de rookies van goede tips en tricks voorzien. Uiteindelijk waren er 6 of 7 debutanten en zal de zaal verder vol met filmende en schrijvende pers maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een leuke ochtend met een hele aardige man. Morgen de keuring, wel wat laat maar de rijders hebben allemaal een tijd gekregen en onze mannen dus de derde dag. Daarna de rijdersbriefing en de groepsfoto van de ASO en de presentatie op het showpodium (het Robbie Gordon podium). Het wordt nog krappe sokken want alles is best laat op de dag gepland. Snel terug naar het hotel, roadbook inkleuren en slapen want zondag gaat het dan echt gebeuren.

Etappeverslagen Dakar

Na elke Dakar etappe wordt er hier zo snel mogelijk een verslag geplaatst waarin u leest hoe de etappe voor mij is verlopen.

Lees verder..

Etappes Dakar 2015

De rijders en teams zullen meer dan 9.000 kilometer moeten afleggen om heelhuids terug te keren naar Buenos Aires. Zie hier het overzicht van de Dakar 2015 Etappes.

Lees verder..