Dakar Etappe 11 - Salta / Termas de Rio Hondo

15-01-2015 Termas de Rio Hondo
Dakar Etappe 11 Vandaag was het tweede deel van de laatste marathon etappe, ik heb eindelijk bericht uit Buenos Aires ontvangen "We zijn goed aangekomen en vanmiddag kreeg ik Jeroen aan de telefoon. Heel gek om elkaar te spreken, allebei in Argentinië en dan gewoon overdag :-)" aldus Jaqueline. Het belangrijkste is dat Jeroen weer keurig de waypoints heeft afgevinkt en als 63e bij de finish aankwam in Termas de Rio Hondo. Het bivak is opgezet op een race circuit waar normaal wedstrijden van de WTCC worden gehouden.

Hij had heerlijk gereden vandaag en eigenlijk was het de lekkerste etappe van de hele rally tot nu toe. Alles liep, alles klopte en lekker op tijd binnen. Zo opgetogen heb ik hem nog geen enkele keer gehoord. Heerlijk! Het was natuurlijk zwaar geweest de dag ervoor, voor de vierde keer in tien dagen over passen, soms nog hoger dan de top van de Mont Blanc!!! Ik heb hem, op de eerste keer na, niet gehoord over hoogteziekte en daar was hij toch wel erg bang voor. Het voordeel is dat Jeroen op minder dan 1.5 uur van de leider is binnengekomen, dus het was nog licht in het bivak en dat is toch erg lekker voor je ritme. Het team heeft extra lang de tijd gehad om zijn motor klaar te maken voor de volgend etappe..

Het bivak zonder service was weliswaar een stuk droger dan in de eerste marathonetappe maar helemaal niet comfortabel. Ze sliepen op de betonnen vloer dus heel veel ogen zijn er niet dichtgegaan. Hij had wel lekker gegeten want er was heerlijk gebarbecued vlees. Maar goed, de etappe van vandaag maakte veel goed. Beetje regen onderweg maar wel door mooie bergen en heuvels. Hij is zich aan het klaarmaken voor de langste etappe morgen in de bergen van meer dan 1000 km.

Dakar Etappe 11

De aankomst van onze held in Callantsoog

Ik wil nog wel even jullie aandacht vragen voor iets speciaals, wij willen Jeroen graag een warm onthaal geven in Callantsoog na deze ongelofelijk zware en lange tocht. De reis van een man met een droom, een droom waarvan we allemaal hopen dat hij die zaterdag definitief in vervulling kan laten gaan.

Maar of hij de finish haalt of niet, hij verdiend volgens ons een waardig onthaal! Ik kan nog niet teveel details prijsgeven en we weten ook nog niet exact hoe laat Jeroen ons kleine dorpje aan de kust binnen komt rijden. Wat ik wel kan vertellen is dat het ergens maandag in de loop van de middag zal zijn en dat ik jullie daar graag allemaal zie! Jeroen heeft tijdens de rally helaas weinig mee kunnen krijgen van alle support, berichten en iedereen die met hem mee leeft. Daarom nodig ik iedereen van harte uit!

Ik hou jullie op de hoogte via de website, Facebook en Twitter zodra we meer weten, zodat jullie er allemaal op tijd bij kunnen zijn!

Etappe 12: van Termas de Rio Hondo naar Rosario

Qua kilometers is de 12e etappe de langste van allemaal! 1024 km om precies te zijn, stel je eens voor hoe ver je kan komen vanuit Callantsoog na 1024km rijden.. Dat is van Callantsoog naar Praag en dan ben je er nog niet eens! Doe dat dan eens alleen, op de motor en ook nog eens in de hitte nadat je al 11 slopende etappes hebt gehad! Te.. bizar.. voor.. woorden..!

De etappe start met een verbindingsroute van 248km, hierna start de relatief korte special van 298km. Dan volgt er nog een lange verbinding van de finish naar Rosario waar het bivak op hem staat te wachten. Mocht hij vandaag hebben gehaald, dan is de laatste etappe naar de finish vaak een formaliteit maar zeker nog niet gereden!

Dakar Etappe 12

Etappeverslagen Dakar

Na elke Dakar etappe wordt er hier zo snel mogelijk een verslag geplaatst waarin u leest hoe de etappe voor mij is verlopen.

Lees verder..

Etappes Dakar 2015

De rijders en teams zullen meer dan 9.000 kilometer moeten afleggen om heelhuids terug te keren naar Buenos Aires. Zie hier het overzicht van de Dakar 2015 Etappes.

Lees verder..

Jeroen van Daele

In 2015 maak ik met de motor mijn debuut in de Dakar Rally. Gelukkig heb ik al enige ervaring met rally's. Wilt u meer weten over mij en mijn voorbereiding voor de Dakar?

Lees verder..

Mijn Motor & Team

Tijdens de Dakar rij ik op een HT- Rallyraid geprepareerde HONDA, mijn serviceteam tijdens de Dakar 2015 is tevens HT-Rallyraid en zeer ervaren team met bewezen goede service.

Lees verder..