Road to Dakar - Dag 3

03-01-2015 - Buenos Aires
Dakar - Technical checksVandaag de dag van de technische en administratieve keuringen. De mannen meldden zich keurig om 9.00 bij de keuringen. Alle papieren moesten worden gecontroleerd, verzekeringen, identificatie, telefoonnummers, licenties en nog wat meer van dat. Ze ontvangen een soort stempelkaart en bij elke tafeltje wordt een papier gecontroleerd en afgevinkt. 

Dakar Visa

Dan door naar het volgende tafeltje en zo maar door. Lekker ouderwets eigenlijk. Daarna de technische keuring van de motor. Alle veiligheidsapparatuur wordt gecontroleerd, een geluidstest, nou ja noem het maar en het moet nagekeken worden. Dat wordt ook allemaal braaf gestempeld op de kaart en als alles goed is gaat de motor naar het parc fermée en mogen ze er alleen nog een showrondje op rijden. De deelnemers krijgen een bandje met een chip zodat ze het bivouac in mogen.

Briefing en op de foto

Traditie is de grote foto met alle deelnemers daarna een grote eerste rijdersbriefing met een speech van de Dakardirecteur himself in een hele grote tent en vervolgens op naar de motoren om de showstart te gaan doen op het Paya de Mayo. Dat was natuurlijk één groot feest. Langs de route stonden de toeschouwers rijen dik te juichen en aan te moedigen. Jeroen stuurde een foto, hij zegt zelf dat hij niet eens wist dat hij voor een Nederlandse vlag stond; jaja…. Kwam dat even goed uit.

Dakar fans

Het is zover: De eerste etappe van Dakar 2015!

Ze zijn nu terug in het hotel voor een laatste keer goed eten en vooral goed slapen. Vanaf morgen liggen ze in een tentje in een heel lawaaierig bivouac. Jeroen ging zijn roadbook inkleuren voor morgen. Hij moet starten om 6.20 uur (10.20 uur) Nederlandse tijd) en heeft eerst een verbinding van 144 km, dan de special stage van 175 km en als toetje een verbinding van 519 km. Zie hieronder de route van morgen.

Dakar 2015 - Etappe 1

Het is eindelijk zover, het grote avontuur kan beginnen!!!

Etappeverslagen Dakar

Na elke Dakar etappe wordt er hier zo snel mogelijk een verslag geplaatst waarin u leest hoe de etappe voor mij is verlopen.

Lees verder..

Etappes Dakar 2015

De rijders en teams zullen meer dan 9.000 kilometer moeten afleggen om heelhuids terug te keren naar Buenos Aires. Zie hier het overzicht van de Dakar 2015 Etappes.

Lees verder..

Jeroen van Daele

In 2015 maak ik met de motor mijn debuut in de Dakar Rally. Gelukkig heb ik al enige ervaring met rally's. Wilt u meer weten over mij en mijn voorbereiding voor de Dakar?

Lees verder..