Dakar Etappe 10 - Calama / Salta

14-01-2015 Salta
Dakar Etappe 10Aangezien Jaqueline onderweg is naar Buenos Aires hebben we na de 10e etappe een dag geen contact met Jeroen en dus een aangepast dagverslag. Het goede nieuwe is dat Jeroen weer een prima etappe heeft gereden en op een voorlopige 68e plek de finish in Salta heeft bereikt!

De tweede marathon etappe begon in Calama, een etappe die Jeroen weer over de Andes bracht naar Argentinië. Adembenemend is de route, het hoogste punt ligt rond 4970 meter boven zeeniveau! Het zal ook flink koud zijn geweest, de laatste keer echte kou voordat ze weer de slopende hitte van Argentinië in zullen rijden. Het is te hopen dat Jeroen niet teveel last heeft gehad van hoogte ziekte, want wat zullen er weer een hoop rijders beroerd van zijn geweest!

Jeroen reed de gehele etappe in de top 70 en hij heeft netjes alle waypoints gehaald, die 68e plaats is dus weer super verdiend! Het is een voordeel dat Jeroen redelijk op tijd binnen is gekomen in het bivak van de marathon etappe, er is namelijk geen hulp van het team en hij moet alles zelf doen. Jeroen zal zijn motor klaar moeten maken voor de 11e etappe en ook genoeg slaap zien te pakken om weer een beetje op te laden. Tot overmaat van ramp is het flink losgegaan qua noodweer in het bivak, dus laten we hopen dat Jeroen niet ook nog in het bivak loopt te ploeteren in de modder!

Dakar Etappe 10

Dakar: To finish first, you must first finish!

Het klinkt als een uitspraak van Johan Cruijf, maar om als eerste te finishen, moet je eerst zien te finishen! Nu is het doel van Jeroen niet het winnen van de Dakar, maar het uitrijden. De Dakar rij je niet uit in 1 dag, je zult behoudend moeten rijden, voorzichtig zijn met je materiaal en elke dag je krachten zien te verdelen. Van de 168 motorrijders die zijn begonnen aan de Dakar Rally 2015 zullen er bij de 11e etappe niet meer dan 82 motorrijders aan de start staan. Dat Jeroen bij de laatste 50% zit is een zeer bijzonder feit, een prestatie van groots formaat!

Jeroen op RTL GP

Jaqueline en Daan zijn rond half 9 gister avond vertrokken vanaf Schiphol richting Buenos Aires, ze zullen Jeroen persoonlijk gaan opwachten bij de finish! Vanuit Buenos Aires zal Jaqueline na elke etappe contact houden met Jeroen, het is wat improviseren met de dagverslagen maar we houden jullie als altijd op de hoogte!

Ook was Jeroen weer te zien op RTL GP, weer een leuk interview na de 9e etappe en we zagen weer wat mooie actiebeelden. Hij oogde gelukkig redelijk fris, maar hij blijft realistisch.. De finish is nog ver weg!

Etappe 11: van Salta naar Termas de Rio Hondo

Nog 3 etappes te gaan voor de finish in Buenos Aires! De 11e etappe is de laatste van de marathon etappes. Als Jeroen het bivak in Termas de Rio Hondo haalt, dan kan hij weer rekenen op de service van het team!

De auto's en vrachtwagens rijden een andere route vandaag, gezien het uitgedunde veld van de motoren hoop ik op een vrij rustige dag voor Jeroen. De 11e etappe begint met een korte verbinding van 24 km, dan het eerste deel van de special van 157 km. Een klein stukje verbinding van 59 km tussendoor en dan het laatste deel van special van 141km lang. Op het eind nog een verbinding van 142 km naar het bivak. Totaal 523 km.Dakar Etappe 11

Etappeverslagen Dakar

Na elke Dakar etappe wordt er hier zo snel mogelijk een verslag geplaatst waarin u leest hoe de etappe voor mij is verlopen.

Lees verder..

Etappes Dakar 2015

De rijders en teams zullen meer dan 9.000 kilometer moeten afleggen om heelhuids terug te keren naar Buenos Aires. Zie hier het overzicht van de Dakar 2015 Etappes.

Lees verder..

Jeroen van Daele

In 2015 maak ik met de motor mijn debuut in de Dakar Rally. Gelukkig heb ik al enige ervaring met rally's. Wilt u meer weten over mij en mijn voorbereiding voor de Dakar?

Lees verder..

Mijn Motor & Team

Tijdens de Dakar rij ik op een HT- Rallyraid geprepareerde HONDA, mijn serviceteam tijdens de Dakar 2015 is tevens HT-Rallyraid en zeer ervaren team met bewezen goede service.

Lees verder..