Dakar 2015

Bij een persconferentie in Buenos Aires heeft de organisatie van de Dakar Rally meer bekend gemaakt over de route voor 2015. Kort nadat de etappeplaatsen voor Argentinië officieel waren gepresenteerd, circuleerde op social media al de kaart met ook de etappes in Chili en Bolivia. Daarop werd duidelijk dat de rustdag voor auto's en trucks de marathonetappe is voor de motoren naar Uyuni. En andersom voor de auto's en trucks op de rustdag voor de motoren.

De eerste dag (4 januari) is er een van veel kilometers. De Dakar vertrekt dan vanuit Buenos Aires naar Villa Carlos Paz - een nieuwe plaats in de route - en gaat daar vandaan door naar San Juan en Chilecito. Op 7 januari wordt de Andes voor de eerste keer overgestoken, naar Copiapó. Via Antofagasta gaat de route naar Iquique. Daar hebben de auto's en trucks op 10 januari hun rustdag. De motoren en quads hebben dan hun marathonetappe naar Uyuni in Bolivia. De elfde komen zij terug naar Iquique, terwijl de auto's en trucks dan in omgekeerde richting naar Uyuni gaan voor hun marathonetappe. Op de avond van de twaalfde, als de motorrijders hun rustdag hebben, is het hele spul dan weer samen in Iquique.

Via Calama gaat de karavaan op 14 januari weer terug de Andes over naar Argentinië. Daar gaat de reis langs de noordelijke route via Salta, Termas de Rio Hondo (waar over een paar weken de MotoGP wordt gereden) en weer een extreem lange verbinding naar Rosario. Vanaf daar is de laatste etappe op 17 januari naar Buenos Aires.

Dakar Route en Etappes 2015

Sponsor "Jeroen naar Dakar"

Zonder sponsors geen Dakar! Wilt u sponsor worden van mijn Dakar 2015 avontuur op de motor? U krijgt er een hoop voor terug, alvast bedankt!

Lees verder..