Road to Dakar - Dag 1

01-01-2015 - Buenos Aires
Road to Dakar - Uitzwaai comitéZo, daar gingen ze dan, het Nederlandse deel van het HT Rally Raid Team. Eergisteravond zijn Jeroen, Henk en Gerwin vertrokken richting Buenos Aires. Een super comité van "uitzwaaiers" was naar Schiphol gekomen om Jeroen steun te geven. Dat was ontroerend en hartverwarmend.

Het was wel lollig in de vertrekhal want er stroomden steeds meer teams binnen. We zagen dat het vrachtwagenteam van Hoondert uit een enorme zwarte limo kwam vallen, geweldig. Rob Kamphues scharrelde er rond, hij gaat voor RTL samen met Allard de verslaglegging doen, kortom het werd een dolle boel daar.

Inchecken en uitzwaaien

Even rommelen bij de blauwe KLM-paaltjes, een enorme lading bagage inchecken, nog een laatste zwaai en daar gingen de mannen. Een raar moment voor ons want we hebben er al zo lang naar toe geleefd en dan ineens is het zover….. Bij de gate hebben de twee buitenlandse teamleden zich nog aangesloten, Mart en Martin, een motorrijder en zijn monteur.

Road to Dakar - Schiphol

Zoals gezegd, eindelijk was het vertrek daar. 19 november heeft Jeroen al zijn kratten, kisten, tas en de motor ingeleverd dus er bleef weinig over om te regelen. Hoewel, je moet je dan nog door een hele papierwinkel heen worstelen voor je al je verzekeringen geregeld hebt, de benodigde lichamelijke onderzoeken doorstaan hebt en daarna alle licenties gekregen hebt die bij dit evenement nodig zijn. Gelukkig waren de meeste lastige keuringen al gedaan in april voor de Abu Dhabi Desert Challenge en uiteindelijk was de hele papierberg doorgeworsteld en was alles op tijd binnen.

In de afgelopen weken heeft hij veel aan zijn conditie gewerkt, veel enduro- en off-the-road-ritten en lekkere rondjes in de buurt gereden. Soms lag de grond in huis bezaaid met meters roadbookrollen van vorig jaar want alle tekens op de roadbooks moesten bestudeerd. Voor je het weet lig je pardoes met motor en al in een droge rivierbedding omdat je ff niet wist dat dat tekentje betekent dat je beter linksaf had kunnen gaan!

Eerste bericht uit Buenos Aires

Enfin, hij was er klaar voor en nu is het zover. Vanmorgen kreeg ik een hele slaperige man aan de telefoon. Goed aangekomen na 13,5 uur vliegen (aaaargh) en ingecheckt in het hotel. Henk, Gerwin en de andere monteur zijn direct vertrokken naar de haven waar de motoren stonden te wachten, de vrachtwagen was al door een bevriend chauffeur naar het bivouac gereden. Erik was er nog niet, die kwam in de loop van de dag aan en morgen verhuist het hele spul dus naar het bivouac bij de Polytec in Buenos Aires.

Jeroen (ik ook natuurlijk) wensen jullie allemaal een hele leuke jaarwisseling! Hopelijk morgen meer.

Etappeverslagen Dakar

Na elke Dakar etappe wordt er hier zo snel mogelijk een verslag geplaatst waarin u leest hoe de etappe voor mij is verlopen.

Lees verder..

Etappes Dakar 2015

De rijders en teams zullen meer dan 9.000 kilometer moeten afleggen om heelhuids terug te keren naar Buenos Aires. Zie hier het overzicht van de Dakar 2015 Etappes.

Lees verder..