Dakar Etappe 1 - Buenos Aires / Villa Carlos Paz

04-01-2015 Villa Carlos Paz
Zo, de kop is eraf. Net een vermoeide maar tevreden Jeroen gesproken. Zoals hij blij zei "hij is in ieder geval gestart in de Dakar". Hij was nerveus bij de start en hoopte dat dat wel over zou gaan als hij eenmaal zou rijden. Dat was gelukkig ook zo, het was een opluchting om op de motor te stappen en te gaan. De verbinding gaf hem kans om even in te slingeren en te genieten want langs de hele verbinding stond het zwart van de mensen.

Etappe 1 - Dakar 2015Kees Koolen (Dakar-rot die deze keer op de quad gaat) zei vanmorgen tegen hem dat er niets te winnen was vandaag, alleen maar te verliezen. Dat heeft Jeroen dan maar als wijze raad aangenomen en zich er aan gehouden. Vandaag een redelijke proef met harde ondergrond en lange rechte paden. Het ging loeisnel op de proef maar hij heeft hier en daar een beetje ingehouden.

Het was niet moeilijk, verdwalen kon echt niet want afgezien van het feit dat ook hier veel toeschouwers langs de route stonden, was het was een hele lange weg, één keer links, een hele lange weg en één keer rechts. Het heeft de afgelopen dagen wat geregend dus er waren wat spoelgeulen ontstaan die het rijden bemoeilijkten. Hij is weliswaar ingehaald door een aantal motoren maar is zijn eigen tempo blijven rijden. Na ongeveer 100 km. kwamen de quads hem achterop en die maken een ongelofelijke hoop stof. Dus gas eraf en rustig doorrijden. Ook op de tweede verbinding naar het bivouac stond veel publiek. Bij aankomst in het stadje was er geen doorkomen meer aan en ging het stapvoets. Rare jongens die Argentijnen. Het is overigens een prachtig bivouac aan het water.

Dakar Etappe 1

Dakar post, tweets en berichten

Dan even wat info voor de fanatiekelingen onder ons. Op Facebook post Jeroen veel berichten. Dat is natuurlijk niet echt van hem want daar heeft hij zelf nu even geen tijd voor. Charrel Jalving houdt alles bij voor ons. Hij update de Jeroen naar Dakar Facebook-pagina, hij houdt de website up-to-date en Twittert er op los tijdens de rally. Fantastisch!!

Tijdens de rally kun je op diverse sites de belevenissen van alle rijders volgen:
www.trackingdakar.nl : Hier vind je tijdens de proef alle start-, doorkomst- en finishtijden. Let op: gevaarlijk want verslavend :-)
www.rallymaniacs.nl: Deze geven de hele dag live updates van alles wat er onderweg gebeurt. Op de homepagina loopt aan de rechterkant een balk met alle twitterberichten die Rallymaniacs volgt. Ook die van Jeroen dus….
www.dakar.com: Dit is de officiële site van de ASO en daar loopt ook een livefeed en waar je ook deelnemers kunt volgen.

Voorbereiden op Etappe 2!

Jeroen is nu als de bliksem zijn roadbook voor morgen aan het halen en voorbereiden want morgen wordt het echt een hele zware dag. Hieronder zie je de route voor morgen. Een korte verbinding van 26 km; dan de één na langste special van deze Dakar van 518 km!!! Gevolgd door een verbinding van 80 km. Totaal 624 km.

De laatste motoren zullen morgen rond 8.00 uur starten. Ik neem aan dat Jeroen daar bij zit. Verwacht geen verslag morgenavond wat het wordt zwaar en zal diep in de nacht worden voor ik hem spreek.

Dakar Etappe 2

Etappeverslagen Dakar

Na elke Dakar etappe wordt er hier zo snel mogelijk een verslag geplaatst waarin u leest hoe de etappe voor mij is verlopen.

Lees verder..

Etappes Dakar 2015

De rijders en teams zullen meer dan 9.000 kilometer moeten afleggen om heelhuids terug te keren naar Buenos Aires. Zie hier het overzicht van de Dakar 2015 Etappes.

Lees verder..

Mijn Motor & Team

Tijdens de Dakar rij ik op een HT- Rallyraid geprepareerde HONDA, mijn serviceteam tijdens de Dakar 2015 is tevens HT-Rallyraid en zeer ervaren team met bewezen goede service.

Lees verder..