Dakar Etappe 12 - Termas de Rio Hondo / Rosario

16-01-2015 Rosario
Dakar Etappe 12Het duurde lang vandaag, heel erg lang. Als een soort uitsmijter had de organisatie bedacht dat er meer dan 1000 km gereden moest worden om in Rosario te komen. Nou was dat al veel maar om er überhaupt te komen was nog best een heel gedoe.

Pas na negenen vanavond kreeg ik Jeroen aan de telefoon. Hij was helemaal kapot en belandde toen in een enorme chaos op weg naar Rosario. Het was weer een heel kort gesprekje want hij moest naarstig op zoek naar een handdoek om toch even te kunnen douchen. Normaal gesproken komen ze aan in het bivak en dan staat het kampement hele klaar om de mannen op te vangen maar omdat het zo'n chaos is met mensen op straat is alles opgehouden. Onderweg heeft Jeroen daar ook veel last van gehad en hij werd op een gegeven moment toen hij moest wachten bij een stoplicht gewoon belaagd door dolenthousiaste Argentijnen. Het werd op een gegeven moment zelfs een beetje eng en hij is zo ongeveer ontzet door politiemannen. Daarna durfde hij eigenlijk niet meer te stoppen en is maar doorgereden naar het bivak. Maar daar is de servicetruck dus nog niet aangekomen.

Oh ja, de special van vandaag...... Uh dat ging goed. Soms een listig bochtje maar al met al prima gereden. Hij is op de 66e plek binnengekomen en heeft alle waypoints netjes afgereden, helemaal top dus!

Dakar Etappe 11

Voorbereiden op de finish van Dakar

In het andere bivak in Buenos Aires is er vandaag ook flink gewerkt; uitzoeken waar in hemelsnaam de finish van de proef is, auto regelen om bij het eind van de special stage te komen, de mondvoorraad aanvullen, vlaggen strijken, oranje hoedjes uit de kreukels en andere belangrijke dingen. De vrouw van Erik Klomp, teammanager van Jeroen, heeft zich bij ons aangesloten en dat is reuzegezellig. Morgen om half vijf op en dan zetten we koers naar het dorpje waar de proef eindigt. Ze zullen weten dat we er zijn!!!!!!! Dan nog ff racen om op tijd bij het podium in BA te komen. Wat een feest!

Etappe 13: op naar de finish in Buenos Aires!!

Het is onwijs druk in het bivak, vooral met toeristen brieste hij door de telefoon. Wel jammer, na deze monsteretappe krijgen ze maar heel weinig slaap want het schijnt gebruikelijk te zijn dat op de laatste dag de deelnemers in omgekeerde volgorde starten. Dat betekent dat Jeroen vanochtend om half zes moet starten aan de verbinding. De etappe is niet lang maar goed er is niets te winnen maar wel alles te verliezen. Ik las ergens dat er in de laatste etappe altijd nog wel iemand uitgaat. Dus nog even de kop d'r bij en dan is het volbracht.

De laatste etappe: etappe 13 van totaal 393km! De etappe begint met een verbinding van 77km, met daarna een special stage van 174 km. Hierna is het op naar de finish met een stuk van 142 km waarbij wij hopen dat Jeroen zijn droom definitief in vervulling kan laten gaan!

Dakar Etappe 13

Etappeverslagen Dakar

Na elke Dakar etappe wordt er hier zo snel mogelijk een verslag geplaatst waarin u leest hoe de etappe voor mij is verlopen.

Lees verder..

Etappes Dakar 2015

De rijders en teams zullen meer dan 9.000 kilometer moeten afleggen om heelhuids terug te keren naar Buenos Aires. Zie hier het overzicht van de Dakar 2015 Etappes.

Lees verder..

Jeroen van Daele

In 2015 maak ik met de motor mijn debuut in de Dakar Rally. Gelukkig heb ik al enige ervaring met rally's. Wilt u meer weten over mij en mijn voorbereiding voor de Dakar?

Lees verder..